Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Haščák vyzýva na zverejnenie všetkých spisov a dokumentov ku kauze Gorila

.redakcia .slovensko

Spolumajiteľ skupiny Penta Jaroslav Haščák vyzýva orgány činné v trestnom konaní, ktoré vyšetrujú alebo dozorujú trestnú vec Gorila, aby zverejnili bezodkladne celý obsah vyšetrovacích spisov, ak v tom nebránia zákonné prekážky.

tiež všetky zápisnice, správy o stave vyšetrovania, listinné dôkazy, znalecké posudky a ďalšiu dokumentáciu. Haščák tiež žiada, aby bol čo najskôr vypočutý.

„Toto zverejnenie je už niekoľko rokov opakovane sľubované, opakovane som s ním vyjadril súhlas a opakovane sa nedeje. Po zverejnení takzvaných a údajných nahrávok Gorila, ktoré zrejme unikli z vyšetrovacieho spisu, bez znaleckého posudku a bez súvisiacich výsledkov policajných preverovaní tam uvedených skutočností, možno obnoviť dôveru k zákonnosti vyšetrovania len tak, že spisy budú zverejnené,“ uviedol vo výzve Haščák.

Myslí si, že keď sa vyšetrujú skutočnosti, ktoré sa vraj odohrali pred 13 až 15 rokmi, je prakticky nemožné, aby zverejnenie obsahu spisov mohlo ovplyvniť svedkov alebo zmariť dôkazy.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite