Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Redakcie dostali 39-hodinovú nahrávku. Ide o Gorilu, obsahuje Malchárka, Bubeníkovú aj pasáže Fico - Haščák

.martina Bednárová .slovensko

V noci na stredu dostalo viacero redakcií slovenských médií email s odkazom na stiahnutie súboru, ktorým je 39-hodinová zvuková nahrávka. Má ju aj redakcia .týždňa. Skupina Penta varuje médiá pred zverejnením nahrávky. Súbor však medzičasom unikol na internet.

Redakcie dostali 39-hodinovú nahrávku. Ide o Gorilu, obsahuje Malchárka, Bubeníkovú aj pasáže Fico - Haščák ARCHÍV PENTA INVESTMENTS/SITA Šéf finančnej skupiny Penta Jaroslav Haščák.

ide údajne o autentickú nahrávku z neslávne známeho bytu na Vazovovej ulici v Bratislave, kde sa vraj stretávali predstavitelia Smeru s vplyvnými podnikateľmi či oligarchami. Ako prvá priniesla o tejto skutočnosti informáciu TV JOJ. Podľa našich zistení nahrávku dostali viaceré médiá. 

Už na začiatku rozoznať hlasy výrazne podobné Jirkovi Malchárkovi a Jaroslavovi Haščákovi z finančnej skupiny Penta, ktoré sa zhodujú s prepismi uverejnenými v roku 2011, ktoré unikli na verejnosť. 

V spise zverejnenom na internete sa nachádzajú informácie o odpočúvaní Jaroslava Haščáka, šéfa investičnej skupiny Penta, počas rokov 2005 a 2006. Práve s týmito spismi by sa mala zhodovať nahrávka, ktorú má .týždeň k dispozícii.

Podľa našich posledných informácií má byť nahrávka pravá. 

Vyjadril sa k nej aj premiér Peter Pellegrini.

Pod článkom prinášame prepis rozhovoru medzi Jaroslavom Haščákom a Robertom Ficom zo spisu Gorila, ktorý uverejnil Denník N.

„Akékoľvek nahrávky tohto druhu, bez ohľadu na ich pôvod, sú nezákonným materiálom a nesmú byť zverejňované a používané. Spôsob, akým mali byť údajné zvukové nahrávky sprístupnené redakciám, nesie zjavné znaky páchania trestnej činnosti, a preto podávame trestné oznámenie," reagovala na nahrávku finančná skupina Penta, ktorej majiteľ Jaroslav Haščák je jedným z hlavných aktérom údajných udalostí a rozhovorov odohrávajúcich sa v odpočúvanom byte.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite