Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pellegrini: Osoby so spochybnenou dôveryhodnosťou by mali vyvodiť zodpovednosť

.redakcia .slovensko

Premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) apeloval na morálku osôb, ktoré figurujú v nahrávkach súvisiacich s kauzou Gorila. Mali by podľa neho zvážiť svoje ďalšie fungovanie vo verejných funkciách.

Pellegrini: Osoby so spochybnenou dôveryhodnosťou by mali vyvodiť zodpovednosť SITA/Alexandra Čunderlíková Premiér Peter Pellegrini

povedal to na pondelkovom brífingu pred rokovaním vlády v súvislosti so zverejnenou nahrávkou rozhovoru podnikateľa Mariana Kočnera a bývalého generálneho prokurátora Dobroslava Trnku. Garantoval, že policajtom nikto nebude brániť v zodpovednom výkone práce.

Pellegrini pripomenul, že v kauze Gorila šlo o kupovanie poslancov a privatizáciu majetku v období bývalej vlády. Je podľa neho zrejmé, že v nečistých praktikách aktéri kauzy pokračovali vydieraním medzi sebou. „Ako predseda vlády chcem apelovať na morálku a osobnú zodpovednosť ľudí, ktorí v týchto nahrávkach figurujú, aby zvážili svoje ďalšie fungovanie vo verejných funkciách,“ povedal Pellegrini.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite