Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kráľovná otvorila novú schôdzu britského parlamentu

.redakcia .slovensko

Kráľovná Alžbeta II. v pondelok na spoločnom zasadnutí oboch komôr britského parlamentu slávnostne otvorila novú schôdzu zákonodarného zboru a predstavila program vlády premiéra Borisa Johnsona na ďalšie legislatívne obdobie.

Kráľovná otvorila novú schôdzu britského parlamentu Toby Melville/AP/SITA

zasadnutie kráľovná otvorila príhovorom, v ktorom povedala, že prioritou jej vlády vždy bolo vyviesť Britániu 31. októbra z Európskej únie a nadviazať s jej členskými štátmi nové partnerské vzťahy založené na voľnom obchode a priateľskej spolupráci.

Zároveň avizovala, že vláda premiéra Johnsona predloží parlamentu návrh zákona o životnom prostredí. „Po prvý raz budú environmentálne princípy zakotvené v zákone,“ povedala Alžbeta II. v prejave na pôde Snemovne lordov. Opatrenia Johnsonovej vlády v environmentálnej oblasti sa budú týkať aj skvalitnenia života voľne žijúcich zvierat a zníženia znečistenia životného prostredia plastami.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite