Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Na nahrávku Kočnera s Trnkom reaguje prezidentka aj politické strany

.ivana Šalgová .slovensko

Podľa prezidentky Zuzany Čaputovej zverejnená nahrávka potvrdzuje najhoršie predstavy o fungovaní právneho štátu na Slovensku v nedávnej minulosti. Šéf SaS Richard Sulík vyzýva na nariadenie väzby pre prokurátora Dobroslava Trnku.

Na nahrávku Kočnera s Trnkom reaguje prezidentka aj politické strany Michal Svítok/SITA

prezidentka Zuzana Čaputová vyhlásila, že verí, že informácie z nahrávky medzi Marianom Kočnerom a bývalým generálnym prokurátorom Dobroslavom Trnkom nezostanú bez rýchlej a jednoznačnej reakcie kompetentných orgánov. Podľa nej všetci potrebujú veriť tomu, že takto to už na Slovensku fungovať nebude.

Denník N zverejnil informáciu o tom, že získal 70-minútovú nahrávku rozhovoru medzi Trnkom a Kočnerom. Zvukový záznam z leta 2014 si zrejme urobil Marian Kočner a s bývalým generálnym prokurátorom sa bavia o jeho pokuse vydierať Haščáka nahrávkou Gorily. Z rozhovoru vyplýva, že generálny prokurátor prijímal úplatky a na základe nich rozhodoval.

„Generálny prokurátor má byť najvyšší ochranca zákonnosti. Zverejnená nahrávka ukazuje, ako bola táto kontrola zákonnosti podriadená ľudom podozrivým zo spáchania zločinov,“ uviedla prezidentka Čaputová a doplnila, že sa zároveň ukazuje, ako bývalý najvyšší predstaviteľ Generálnej prokuratúry nebol v službe spravodlivosti, ale „spravodlivosť bola slúžkou záujmov skupiny ľudí“.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite