Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Spod hladiny tatranských plies vylovili vyše sto kilogramov odpadu

.redakcia .slovensko

Do štyroch tatranských plies sa v piatok ponorili potápači, aby z nich vytiahli neporiadok, ktorý sa pod hladinu dostal predovšetkým počas tohtoročnej letnej turistickej sezóny.

Spod hladiny tatranských plies vylovili vyše sto kilogramov odpadu SITA/Ľubomíra Ivanková

v rámci 26. ročníka akcie Čisté vody spolu s nimi vyčistili tiež zatopený kameňolom v popradskej Kvetnici, kde okrem odpadu objavili aj nevybuchnutý mínometný granát,“ uviedla Martina Petránová zo Štátnych lesov Tatranského národného parku (ŠL TANAP-u).

Do Štrbského, Popradského, Velického a Nového Štrbského plesa sa tento rok ponorilo dokopy 75 potápačov. Najväčší záujem bol už tradične o Štrbské pleso, odkiaľ 45 potápačov vylovilo 68,5 kilogramu odpadu. Vo vreciach končili najmä plastové poháriky, sklenené fľaše, našli sa však tiež zvyšky plota, ktorým sa ohradzujú bežecké trate, železné tyče, peňaženka s mincami či plastová figúrka potápača. Tento rok potápači zamenili lokalitu a do vody vchádzali z opačnej strany ako tradične.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite