Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slovensko patrí podľa envirorezortu medzi najzodpovednejšie krajiny

.redakcia .slovensko

Informácie o údajnom slovenskom presadzovaní nízkych ambícií Európskej únie (EÚ) v boji proti zmene klímy počas piatkového samitu v Luxemburgu sa nezakladajú na pravde. Tvrdí to ministerstvo životného prostredia.

Slovensko patrí podľa envirorezortu medzi najzodpovednejšie krajiny Branislav Bibel/SITA Ku klimatickým štrajkom za lepšiu ochranu klímy sa v septembri pripojili aj študenti vo viacerých slovenských mestách.

ministerstvo deklaruje, že Slovensko v otázke zmeny klímy patrí medzi najzodpovednejšie krajiny v regióne.

Na stretnutí ministrov životného prostredia EÚ nedošlo podľa envirorezortu k zníženiu ambícií EÚ, pretože rozhodnutia o záväzkoch EÚ sa prijímajú na úrovni prezidentov a šéfov vlád, nie na úrovni ministrov. 

„Navyše, Slovensko nepatrí medzi krajiny, ktoré by 'podkopávali úsilie o aktívnejšiu ochranu klímy'. Práve naopak, SR patrí medzi najzodpovednejšie krajiny vo svojom regióne a v rámci EÚ posledné štyri roky podporuje práve maximálne možné medzinárodné ambície,“ povedal hovorca ministerstva životného prostredia Tomáš Ferenčák.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite