Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prezidentka podpísala niekoľko ďalších zákonov

.redakcia .slovensko

Medzi nimi napríklad novela tlačového zákona, vďaka ktorej budú mať politici právo na odpoveď. Tiež odobrila nižšie DPH pre denníky, zvýšenie rodičovského príspevku a zrušenie koncesionárskych poplatkov pre seniorov.

Prezidentka podpísala niekoľko ďalších zákonov Jana Birošová/SITA

v piatok prezidentka Zuzana Čaputová podpísala ďalších 13 zákonov schválených na septembrovej schôdzi Národnej rady SR. Priblížime vám niektoré z nich:

rodičovský príspevok od budúceho roka vzrastie

Na vyššiu dávku budú mať nárok tí rodičia, ktorí pred narodením dieťaťa pracovali. Im sa rodičovský príspevok zvýši na 370 eur, ostatným rodičom, ktorí pracovali len krátkodobo alebo dočasne a nepoberali materské, stúpne na 270 eur. Novela zákona prišla z dielne koaličného Smeru-SD. Je súčasťou koaličného sociálneho balíčka.

Minister práce Ján Richter (Smer-SD) ešte v máji tohto roka vyčíslil, že zvýšenie rodičovského príspevku by sa malo dotknúť približne 140 000 ľudí na Slovensku a toto opatrenie by malo stáť približne 145 miliónov eur.

Výhrady k novele mala komisárka pre osoby so zdravotným postihnutím Zuzana Stavrovská. Podľa nej je právna norma diskriminujúca. Poukazovala zároveň na negatívny vplyv zavedenia dvojitej výšky rodičovského príspevku na osoby so zdravotným postihnutím.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite