Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Opozícia žiada Gála a Praženkovú, aby konali v kauze komunikácie Jankovskej a Kočnera

.redakcia .slovensko

Opozičné strany vyzvali ministra spravodlivosti Gábora Gála a predsedníčku Súdnej rady SR Lenku Praženkovú, aby konali v súvislosti s medializovanou komunikáciou Kočnera a bývalej štátnej tajomníčky rezortu spravodlivosti Moniky Jankovskej.

žiadajú odvolanie Ľuboša Sádovského z postu predsedu Krajského súdu v Bratislave.

„Dokiaľ existuje možnosť, že akýkoľvek súdny prípad rozhoduje sudkyňa Jankovská alebo iní sudcovia, o ktorých prepojeniach na mafiu zatiaľ nevieme, nie je možné Slovensko považovať za právny štát,“ povedal poslanec za SaS Alojz Baránik. Myslí si, že Jankovská nekonala bez komplicov, zdôraznil preto potrebu odvolania Sádovského z pozície. Liberáli zároveň vyzvali Praženkovú, aby sa do ukončenia vyšetrovaní vzdala svojho postu.

Líder OĽaNO Igor Matovič vyzval v tejto súvislosti premiéra Petra Pellegriniho (Smer-SD), aby prišiel s plánom, ako očistiť orgány činné v trestnom konaní a súdnictvo od skorumpovaných sudcov či prokurátorov. Dodal, že OĽaNO pozvalo predsedov opozičných demokratických strán za okrúhly stôl, aby pripravili spoločný plán. „Ľudia musia vidieť, že máme spoločný plán,“ zdôraznil Matovič. Poslanec za OĽaNO Gábor Grendel nepochybuje o pravosti medializovanej komunikácie.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite