Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

V prípade korupcie sudcov by sa malo okamžite vzniesť obvinenie, tvrdí minister Gál

.redakcia .slovensko

Podľa ministra spravodlivosti Gábora Gála (Most-Híd) by mali orgány činné v trestnom konaní okamžite vzniesť obvinenie v súvislosti s medializovanou komunikáciou Kočnera a bývalej štátnej tajomníčky rezortu za Smer-SD Moniky Jankovskej za predpokladu, že je komunikácia naozaj z trestného spisu.

V prípade korupcie sudcov by sa malo okamžite vzniesť obvinenie, tvrdí minister Gál SITA/Branislav Bibel Minister Gábor Gál.

ak je pravda to, že tieto prepisy sú poskytnuté médiám z trestných spisov, a teda nimi disponujú orgány činné v trestnom konaní, mali by okamžite vzniesť obvinenie,“ hovorí Gál. Dodáva, že opisované skutky nezakladajú disciplinárne ani morálno-etické previnenie, ale „vážne podozrenie zo spáchania trestného činu“.

Minister podotkol, že iba po vznesení obvinenia bude môcť rezort konať a podať návrh na dočasné pozastavenie výkonu funkcie sudcu.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite