Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Vláda schválila historicky najvyššiu minimálnu mzdu, stúpne na 580 eur

.redakcia .slovensko

Vláda schválila zvýšenie minimálnej mzdy na historickú hodnotu 580 eur z úrovne 520 eur. Vyhlásil to po rokovaní vlády premiér Peter Pellegrini (Smer-SD). Zvýšenie však nebolo na rokovaní vlády prijaté konsenzuálne.

Vláda schválila historicky najvyššiu minimálnu mzdu, stúpne na 580 eur AP Photo/Kamil Zihnioglu

premiér informoval, že ministri strany SNS a minister spravodlivosti Gábor Gál (Most-Híd) sa pri hlasovaní o zvýšení minimálnej mzdy zdržali.

„Našou prioritou musí byť zvyšovanie životnej úrovne ľudí. Súčasná vláda, ale aj tá predchádzajúca, ktorej súčasťou bol Smer-SD, prijala množstvo sociálnych opatrení," skonštatoval premiér. Zamestnanci podľa neho potrebujú ochranu v podobe legislatívy. „Jedným z najvýznamnejších nástrojov, ktoré vláda má, je práve inštitút minimálnej mzdy. Všetky vlády jej prikladali význam,“ podotkol premiér.

Vyjadrenie Petra Pellegriniho:

Podľa neho zvýšenie minimálnej mzdy na 580 eur predstavuje „zdravý konsenzus medzi tými, ktorí pracujú, a tými, ktorí im túto prácu dávajú".

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite