Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Róbert Puci zo Smeru: Deficit rozpočtu okolo 0,5 % nebude nič strašné

.redakcia .slovensko

Konkrétne čísla deficitu verejných financií na tento aj budúci rok budú jasné z návrhu rozpočtu, ktorý má minister financií predstaviť do 15. októbra.

pokiaľ bude deficit okolo 0,5 % HDP, „nič strašné sa nedeje,“povedal Róbert Puci zo Smeru. „Nespadneme do žiadneho krízového pásma a bude to všetko udržateľné,“ zdôraznil v TA3. Odvolal sa tak na orientačný údaj, ktorý v piatok prezentoval minister financií Ladislav Kamenický.

Konkrétne čísla deficitu verejných financií na tento aj budúci rok budú jasné z návrhu rozpočtu, ktorý má minister financií predstaviť do 15. októbra. O nich potom môžeme reálne diskutovať, upozornil v diskusnej relácii TA3 V politike  predseda parlamentného finančného výboru Róbert Puci (Smer-SD).

Na tento rok bol pôvodne plánovaný vyrovnaný rozpočet, v súčasnosti sa hovorí o deficite okolo 1 % HDP. „Slovensko sa na ceste za vyrovnaným rozpočtom vykoľajilo, ideme gréckou cestou,“ vyhlásil poslanec opozičného OĽaNO Eduard Heger.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite