Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pri Zlatých Moravciach spadla stíhačka, pilot je v nemocnici

.redakcia .slovensko

Pri Zlatých Moravciach spadlo v sobotu vo večerných hodinách stíhacie lietadlo MiG-29. Pilot žije a je mimo ohrozenia života, potom ako sa z lietadla stihol katapultovať.

Pri Zlatých Moravciach spadla stíhačka, pilot je v nemocnici Polícia SR/SITA Letecká nehoda sa stala približne o 21.30 hod. Stíhacie lietadlo spadlo do neobývanej oblasti v blízkosti obce Ceroviny pri Nitre

agentúru TASR o incidente informovala hovorkyňa ministerstva obrany SR Danka Capáková. Podľa nej išlo o cvičný vzlet stíhacích lietadiel. Druhé z lietadiel pristálo. 

pilot sa katapultoval

Lietadlo spadlo pri Zlatých Moravciach. Jeho pilot sa katapultoval. Druhé z lietadiel, ktoré sa zúčastnilo cvičného letu, pristálo. 

O stave katapultovaného pilota informoval na svojom Facebooku minister obrany Gajdoš. Pozitívnu správu o tom, že pilot je v poriadku potvrdila aj Polícia SR. V súčasnosti sa nachádza v nitrianskej nemocnici. Minister obrany Peter Gajdoš po návšteve pilota v nemocnici uviedol, že je mimo ohrozenia života.

Na miesto nehody, ktorá spadá do katastra obce Nové Sady, boli vyslaní hasiči z Nitry. Informovala o tom Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

Polícia zverejnila zábery z miesta nehody stíhačky MiG-29:

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite