Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Trenčín prehral súd, kotlebovci sa môžu verejne stretnúť

.ivana Šalgová .slovensko

Verejné zhromaždenie Ľudovej strany Naše Slovensko, ktoré mesto Trenčín zakázalo, sa 17. októbra môže uskutočniť. „Právne sme prehrali, ale som presvedčený, že ľudsky mesto Trenčín vyhralo," povedal Rybníček na margo rozhodnutia súdu.

Trenčín prehral súd, kotlebovci sa môžu verejne stretnúť Branislav Bibel/SITA

krajský súd v Trenčíne vyhovel žalobe, ktorú ĽSNS podala proti rozhodnutiu mesta Trenčín.

Mesto totiž zamietlo žiadosť kotlebovcov, ktorí chceli na Mierovom námestí usporiadať míting svojej strany. Tí sa obrátili na súd, ktorý dnes mesto prehralo. 

„Právne sme prehrali, ale som presvedčený, že ľudsky mesto Trenčín vyhralo a jasne dalo najavo, že si toto v našom meste neželáme,“ povedal na margo rozhodnutia súdu Richard Rybníček. 

Súd zrušil rozhodnutie mesta, čím podľa primátora Richarda Rybníčka nezobral do úvahy rozsudok Európskeho súdu pre ľudské práva, ktorý vo svojom rozhodnutí potvrdil, že činnosť politika nemôže byť oddelená od politickej strany, ktorej je súčasťou. 

Rybníček tak poukázal na člena ĽSNS Milana Mazureka, dnes už exposlanca, ktorého Najvyšší súd Slovenskej republiky právoplatne odsúdil z hanobenia národa, rasy a presvedčenia. Táto skutočnosť je podľa Rybníčka jedným z dôvodov, prečo stretnutie v meste zakázal. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite