Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Agenda lesného hospodárstva by sa podľa SaS mala presunúť pod životné prostredie

.redakcia .slovensko

Richard Sulík sa vyjadril, že agenda lesného hospodárstva by sa mala presunúť spod rezortu pôdohospodárstva pod rezort životného prostredia.

Agenda lesného hospodárstva by sa podľa SaS mala presunúť pod životné prostredie Jakub Julény/SITA

novelu takzvaného kompetenčného zákona by NR SR mala prerokovávať 24. septembra.

„Dnes navrhujeme presun kompetencií. Nezaťaží to štátny rozpočet, ide o to, že starostlivosť o les ako celok sa presunie z ministerstva pôdohospodárstva na ministerstvo životného prostredia. Tak, ako je to nastavené dnes, nie je možné sa z podstaty veci starať o les dostatočne, s dostatočnou náležitosťou tak, aby naše lesy boli chránené,“ priblížil Sulík.

Pripomenul, že do roku 2020 má SR voči OSN záväzok, aby boli všetky typy lesov obhospodarované udržateľným spôsobom. Malo by sa zastaviť odlesňovanie, mali by sa obnoviť zničené lesy a niektoré oblasti by sa mali opätovne zalesňovať.

Podľa Sulíka chýba konkrétny a jasný strategický plán, ako mieni Slovenská republika spomínaný záväzok voči OSN naplniť, pretože vláda nič také doteraz nepredložila.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite