Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Bugár so Sulíkom priznávajú preferenčný pokles. Rozpady svojich strán však popierajú

.nicol Tomečková .slovensko

V relácii RTVS Sobotné dialógy Richard Sulík (SaS) uznal, že značnú časť volebnej základne jeho strane zobrali novovzniknuté strany. Béla Bugár (Most-Híd) by s dnešnými vedomosťami a skúsenosťami vstup do súčasnej koalície vyhodnocoval inak.

Bugár so Sulíkom priznávajú preferenčný pokles. Rozpady svojich strán však popierajú Michal Burza/SITA 7. september 2010 Bratislava, Slovensko: Podpredseda NR SR Béla Bugár a predseda NR SR Richard Sulík počas 5. schôdze Národnej rady SR.

najnovší prieskum agentúry FOCUS ukazuje, že strana SaS by vo voľbách získala 6,4 % a bola by poslednou zo strán, ktorá by sa do parlamentu dostala. Za to Mostu-Híd by do potrebných 5 % chýbalo necelé 1 %. 

Richard Sulík v diskusii priznal, že za pokles pociťuje osobnú zodpovednosť: „Čokoľvek, čo sa v strane udeje, som za to zodpovedný najmä ja, keď že som jej predseda.“ Pripúšťa tiež, že značnú časť preferencií SaS vzali nové strany, ako PS či Za ľudí. 

Opozičná strana nie je jediná, ktorá v poslednom čase zažíva krízu a personálne zmeny. Poslanecký klub koaličného Mosta-Híd opustili Martin Fedor a Katarína Cséfalvayová. Obaja sa pridali k bývalému ministrovi zdravotníctva Tomášovi Druckerovi, ktorý len nedávno ohlásil oficiálny vznik strany Dobrá voľba. 

„Je to fraška, čo predvádzajú najmä koaliční poslanci. Dúfam, že sa to už podarí ukončiť.“

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite