Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Dvaja bývalí manažéri VOP Nováky dostali podmienečný trest

.redakcia .slovensko

Dvoch zo štyroch bývalých manažérov Vojenského opravárenského podniku (VOP) Nováky uznal Okresný súd v Prievidzi vinnými z prečinu všeobecného ohrozenia v súvislosti s výbuchom, ktorý v podniku v marci 2007 usmrtil ôsmich ľudí. o

Dvaja bývalí manažéri VOP Nováky dostali podmienečný trest Ľudovít Vaniher/SITA Pamätník obetiam tragického výbuchu v Novákoch.

rozhodla o tom samosudkyňa Okresného súdu v Prievidzi, ktorá obžalovanému bývalému generálnemu riaditeľovi VOP Jozefovi B. a výrobnému riaditeľovi Jánovi L. uložila podmienečné tresty odňatia slobody. 

Bývalého generálneho riaditeľa podniku odsúdila samosudkyňa na trest odňatia slobody v trvaní 36 mesiacov s podmienečným odkladom na 60 mesiacov. Zároveň má povinnosť ospravedlniť sa listom poškodeným a dostal niekoľkomesačný zákaz výkonu vedúcej funkcie v oblasti zamerania VOP.

Bývalému výrobnému riaditeľovi uložil súd trest odňatia slobody na 36 mesiacov s podmienečným odkladom na 54 mesiacov.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite