Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Drucker odmietol spoluprácu s Ficom. Fedor aj Cséfalvayová sú už v Dobrej voľbe

.ivana Šalgová .slovensko

Exminister zdravotníctva aj vnútra Tomáš Drucker predstavil svoj tím aj priority strany Dobrá voľba. Venovať sa chce najmä zdravotníctvu, starostlivosti o seniorov a rodinnej politike. Z povolebnej spolupráce nevylúčil Smer, s Ficom ale spoluprácu odmieta.

Drucker odmietol spoluprácu s Ficom. Fedor aj Cséfalvayová sú už v Dobrej voľbe Branislav Bibel/SITA

do vznikajúcej strany Dobrá voľba vstupujú odídenci z Mosta-Híd Martin Fedor a Katarína Cséfalvayová. Okrem nich sa k Druckerovi pridala rektorka Akadémie policajného zboru v Bratislave Lucia Kurilovská, bývalá novinárka Anna Ghanamová aj bývalý šéf Všeobecnej zdravotnej poisťovne Miroslav Kočan.

Drucker na tlačovej konferencii povedal, že s premiérom Petrom Pellegrinim o vstupe do strany nerokuje a tieto informácie sú podľa neho iba mediálne špekulácie. V nasledujúcich týždňoch bude strana predstavovať aj ďalších členov. 

Kampaň chce Dobrá voľba financovať z pôžičiek členov a Drucker odmieta dohady, že za stranou stoja oligarchovia a finančné skupiny. Prehľad financií na predvolebnú kampaň bude podľa neho dostupný na transparentnom účte.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite