Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Bye Bye, vyrovnaný rozpočet. Idú voľby

.matúš Baňovič .slovensko

Parlament schválil viacero zákonov, ktoré zaťažia štátny rozpočet stovkami miliónov. Podnikatelia budú mať nižšie dane, zvýši sa nezdaniteľné minimum aj rodičovský príspevok. Zároveň slovenská ekonomika spomaľuje.

Bye Bye, vyrovnaný rozpočet. Idú voľby SITA/Diana Černáková

schválené zákony sú súčasťou predvolebného sociálneho balíčka z dielne vládnej koalície. Napriek tomu, že opozícia mnohé opatrenia označovala ako drahú kampaň pred parlamentnými voľbami, veľká časť jej poslancov zmeny napokon podporila. Napríklad za zvýšenie nezdaniteľnej časti základu dane hlasovalo 122 poslancov zo 140 prítomných. 

nezdaniteľné minimum

Opatrenie z dielne strany Mosta-Híd zdvihne od budúceho roka nezdaniteľnú časť základu dane na 21-násobok životného minima. Od budúceho roka tak narastie z približne 3 900 na viac než 4 400 eur. 

Cieľom novely je podľa poslancov Mosta-Híd zvýšiť životnú úroveň pracujúcich. „Daňové zaťaženie zamestnancov v posledných rokoch sa dokonca zvyšuje, čo súvisí s tým, že nezdaniteľné časti základu dane rastú pomalšie, ako rastú mzdy," obhajujú poslanci svoj zámer. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite