Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Galko: Mihál klame. Nicholsonová: klame Galko

.šimon Jeseňák .slovensko

V roku 2017 označil Jozef Mihál za dôvod svojho odchodu z SaS Richarda Sulíka. Dnes tvrdí, že skutočnou príčinou bol Ľubomír Galko. Mihálove slová potvrdila Lucia Nicholsonová, ktorá sa exkolegu zastala. Galko naopak tvrdí, že Mihál klame.

Galko: Mihál klame. Nicholsonová: klame Galko SITA/Branislav Bibel

v rozhovore pre .týždeň sa Jozef Mihál vyjadril, že strana SaS zatiaľ nie je pre zvyšné opozičné strany stabilným partnerom. Dôvodom je podľa neho napätie vnútri strany, ktoré trvá už niekoľko mesiacov. Podľa Mihála robí v strane „zlú krv" Ľubomír Galko. 

„Ľubo Galko používa metódy, ktoré slušný človek nepoužíva. Manipulácie, ohováranie," tvrdí Mihál. „On stál do značenej miery za rozbrojmi, ktoré vyústili do straníckeho rozkolu v roku 2013 a do značnej miery stál aj za mojím odchodom," vyhlásil. 

Dodal, že má veľké obavy, pretože ak sa situácia vnútri SaS nevyrieši, ostane tam krídlo nespokojných a „budúca koalícia bude, s prepáčením, visieť na šnúrke od Galkových gatí."

Ľubomír Galko v reakcii na Mihálove slová napísal, že jeho bývalý stranícky kolega klame. „Napríklad, že v roku 2016 odišiel z SaS kvôli mne. Vtedy svoj odchod zdôvodnil tým, že nesúhlasí s postojmi predsedu Sulíka. Toto zopakoval v tom čase ešte niekoľkokrát – pre médiá (stačí použiť google), aj v súkromných správach mnohým našim členom, ktorí ho doslova prosili, aby neodchádzal. Esemesky typu „Pošlite do čerta predsedu a vrátim sa“ majú dodnes uložené.“

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite