Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Cséfalvayová odchádza z Mosta-Híd

.redakcia .slovensko

Poslankyňa Národnej rady SR Katarína Cséfalvayová odchádza z Mosta-Híd, opúšťa tak aj poslanecký klub.

Cséfalvayová odchádza z Mosta-Híd SITA/Diana Černáková

agentúre TASR to potvrdila Cséfalvayová. Strana aj klub podľa jej slov prestali byť platformou, v ktorej vedela plnohodnotne presadzovať hodnoty, na ktorých jej záleží.

Cséfalvayová je tak ďalšou poslankyňou koaličnej strany Most-Híd, ktorá opustila stranu pred parlamentnými voľbami. Vládna koalícia má po odchode poslankyne už iba 74 poslaneckých mandátov. Stále ju však podporujú najmenej traja nezávislí poslanci. 

Politička reagovala na svoj odchod na sociálnej sieti:

„Po dlhých úvahách som sa rozhodla vystúpiť z Mosta-Híd,“ uviedla vo svojom stanovisku. Pripomína, že už pred letom avizovala, že bude uvažovať o svojej politickej budúcnosti.

„Vzhľadom na blížiaci sa koniec platnosti koaličnej zmluvy som sa definitívne rozhodla, že s Mostom-Híd nebudem ďalej spájať svoju budúcnosť. Poslanecký klub aj politická strana, bohužiaľ, prestali byť platformou, v ktorej som vedela plnohodnotne presadzovať hodnoty, na ktorých mi záleží,“ doplnila Cséfalvayová.

Predsedovi Mosta-Híd Bélovi Bugárovi dala k dispozícii funkciu predsedníčky parlamentného Zahraničného výboru. „Prejavil mi však ďalej dôveru ako jeho predsedníčke,“ dodala.

stranu opúšťajú aj ostatní

Stranu Most-Híd v posledných týždňoch opustil poslanec Martin Fedor, bývalý europoslanec József Nagy a minister životného prostredia László Sólymos sa vzdal straníckych funkcií.

Predseda Mosta-Híd Béla Bugár berie na vedomie rozhodnutie Kataríny Cséfalvayovej odísť zo strany aj z poslaneckého klubu. Pre TASR to uviedla hovorkyňa Mosta-Híd Klára Debnár.

Dodala, že Cséfalvayová o svojom rozhodnutí informovala Bugára v piatok. V súvislosti s predsedníckym postom v zahraničnom výbore parlamentu uviedla, že o tom rozhodne poslanecký klub.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite