Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prešetrenie subvenčného podvodu v kauze Majáka nádeje opäť obnovili

.redakcia .slovensko

Prešetrenie podozrenia zo spáchania subvenčného podvodu v kauze bývalej neziskovej organizácie Maják nádeje je opäť obnovené.

Prešetrenie subvenčného podvodu v kauze Majáka nádeje opäť obnovili SITA/Monika Zaťková

podvod sa má týkať neoprávneného využitia peňazí z dotácie, ktorá bola účelovo viazaná na sociálne služby organizácie, ktorá mala v budove na Karpatskej ulici v bratislavskom Starom Meste pomáhať týraným ženám a deťom. Konanie bolo pritom v minulosti už dvakrát zastavené. Staré Mesto sa chce zároveň obrátiť aj na Generálnu prokuratúru.

„Prokurátorka vrátila vyšetrovateľovi na prešetrenie podozrenie zo spáchania subvenčného podvodu. Stalo sa tak pred pár dňami. Hoci je to malé víťazstvo, hovoríme, že boj má zmysel,“ uviedla v piatok na brífingu Veronika Remišová, poslankyňa Národnej rady (NR) SR, niekdajšia staromestská poslankyňa a členka Dozornej rady Majáka nádeje. Subvenčný podvod sa má týkať využitia dotácie na zaplatenie muzikálu. Zároveň pokračuje aj trestné stíhanie, v rámci ktorého žiada dozorujúca prokurátorka prešetrenie okolností, za akých bola dotácia poskytnutá. Polícii preto vrátila spis na doplnenie.

Tlačová konferencia Veroniky Remišovej a Zuzany Aufrichtovej

Staré Mesto sa chce v najbližšom čase obrátiť aj na Generálnu prokuratúru.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite