Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Opozícia by zostavila vládu len s Kollárom, Kiska je dôveryhodnejší než Truban

.martina Bednárová .slovensko

Smer sa drží, Za ľudí rastie. Vyplýva to z najnovšieho prieskumu agentúry Polis. Opozícia by mala dosť na zostavenie vlády len s Borisom Kollárom. Hnutie Sme rodina by do parlamentu preliezlo len tesne s 5,3 percenta. Napriek tomu môže byť po voľbách jazýčkom na váhach.

Opozícia by zostavila vládu len s Kollárom, Kiska je dôveryhodnejší než Truban SITA/Branislav Bibel Opozičné strany by museli ísť do koalície so stranou Sme rodina, aby vytvorili funkčnú vládu.

vyplýva to z prieskumu agentúry Polis, ktorý si dala začiatkom septembra vypracovať televízia JOJ. Do parlamentu by sa dostalo deväť strán. 

Voľby by vyhral Smer, ktorého by volilo vyše 20 percent opýtaných. Nasleduje koalícia PS – Spolu, ktorá si však od posledných prieskumov pohoršila. Svoj hlas by im dalo 13,2 percenta respondentov. 

Rovnaký počet ľudí by volilo Kotlebovu ĽS NS, ktorá oproti poslednému júnovému prieskumu narástla o takmer dva percentuálne body.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite