Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Verešová chce upozorniť na porušovanie náboženskej slobody vo svete

.sita .slovensko

Slovensko sa pridáva ku krajinám, ktoré chránia náboženskú slobodu a prenasledovaných kresťanov. Konštatovala to Anna Verešová pred hlasovaním poslancov Národnej rady o návrhu Uznesenia o ochrane slobody náboženstva alebo viery a pomoci prenasledovaným kresťanom a iným náboženským komunitám.

Verešová chce upozorniť na porušovanie náboženskej slobody vo svete Felipe Dana/AP/SITA

nezaradená poslankyňa zároveň podotkla, že naša krajina sa tak dnes zjednocuje naprieč politickým spektrom. Cieľom dokumentu je predovšetkým upozorniť na porušovanie náboženskej slobody vo svete.

Ako uvádza text uznesenia, Národná rada SR ním vyjadruje „solidaritu všetkým prenasledovaným pre náboženstvo alebo vieru, ktorých počet v posledných rokoch výrazne narastá“ a tiež „odsúdenie všetkým formám diskriminácie a násilia páchaného na rôznych skupinách obyvateľstva pre ich náboženstvo alebo vieru, predovšetkým však genocídam“. 

Verešová verí, že Uznesenie prijme Národná rada so silným mandátom, ktorý vyšle signál našim partnerom v EÚ, ale aj prenasledovaným po celom svete, že Slovensko nie je ľahostajné voči prenasledovaniu pre vieru. 

Uznesenie je výsledkom skoro dvojročnej práce ľudskoprávneho výboru pod vedením poslankyne Verešovej.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite