Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Pellegrini ostro kritizuje Fica za video o Mazurekovi

.martina Juhászová .slovensko

Robert Fico by si po desiatich rokoch v pozícii premiéra mal priznať, že niečo sa nepodarilo, vyhlásil Pellegrini. Dodal, že Fica si chce predvolať a spýtať sa ho, či jeho video znamená nové smerovanie strany.

Pellegrini ostro kritizuje Fica za video o Mazurekovi Martin Medňanský/SITA

premiér Peter Pellegrini označil v diskusii TA3 video predsedu strany SMER-SD Roberta Fica za neprípustné. Fico vo videu spochybnil nezávislosť súdnictva a zastával sa odsúdeného rasistu Milana Mazureka.  

Pellegrini vyhlásil, že treba rešpektovať právoplatné rozhodnutie súdu voči Mazurekovi a preto „žiaden politik nesmie živiť žiadne rasistické vášne.“ 

Riešenie problematiky Rómov malo byť otvorené už dávno, povedal premiér, pričom sa podľa neho Robert Fico v úlohe premiéra tejto otázke nevenoval dostatočne.

na koberček?

Premiér dodal, že sa s Robertom Ficom bude chcieť stretnúť, aby mu Fico vysvetlil, čo jeho video malo znamenať. „Ja chcem vedieť, čo vyjadrenia Roberta Fica majú znamenať.“ Taktiež uviedol, že v diskuii s Ficom si budú musieť ujasniť, či Ficovo video znamená novú doktrínu celej strany, alebo vyjadruje len jeho osobný názor.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite