Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Sulík zostáva predsedom SaS. Nespokojní členovia zakladajú názorovú platformu

.nicol Tomečková .slovensko

Na sobotňajšom kongrese sa zúčastnili iba dve tretiny členov strany. Na post predsedu opäť zvolili Richarda Richarda Sulíka. Nespokojná časť členov strany zakladá názorovú platformu.

Sulík zostáva predsedom SaS. Nespokojní členovia zakladajú názorovú platformu Jakub Julény/SITA

z 213 členov strany sa mimoriadneho kongresu vo Zvolene zúčastnilo 145. Neprišli ani 9 poslanci Národnej rady SR, medzi nimi podpredsedovia strany Jana Kiššová, Ľubomír Galko či predsedníčka poslaneckého klubu SaS Natália Blahová. 

„Ja viem veľmi dobre prečo tu neboli, aj moji kolegovia,“ odpovedal Sulík na otázku novinárov, kde sú ostatní a prečo neprišli. Na svoju obranu dodal, že všetci členovia o kongrese vedeli včas a mali možnosť kandidovať, aj sa dostatočne prezentovať. 

Z prítomných 145 členov SaS sa voľby zúčastnilo 141 a z nich odovzdali platné volebné lístky 135. „Všetky v prospech Richarda Sulíka. Sme jednotní a to je dobrý predpoklad do volieb,“ povedal staronový predseda SaS Richard Sulík. 

Dodal, že jedným z hlavných cieľov strany je odstaviť Smer v parlamentných voľbách 2020.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite