Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Fico bráni Mazureka a spochybňuje súdy. SNS je v šoku, Most pobúrený

.martina Bednárová .slovensko

Najvyšší súd podľa Roberta Fica rozhoduje pod tlakom médií. Exposlanec Mazurek podľa šéfa Smeru povedal len to, čo si myslí takmer celý národ. Koaliční partneri sa od Ficových vyjadrení dištancovali.

Fico bráni Mazureka a spochybňuje súdy. SNS je v šoku, Most pobúrený SITA/Branislav Bibel Bývalý premiér spochybnil rozhodnutie Najvyššieho súdu. Mazurekovo obvinenie z hanobenia rasy bagatelizuje.

poslanca Milana Mazureka uznal súd vinným z prečinu hanobenia rasy a národa. Musí zaplatiť pokutu, prišiel o poslanecký mandát a nemôže kandidovať ani v najbližších parlamentných voľbách. Podľa Fica Najvyšší súd nerozhodol nezávisle. 

„Rešpektujem rozsudok Najvyššieho súdu proti poslancovi NR SR pánovi Mazurekovi, ale zaraďujem ho do kategórie mediálnych, po ktorom budú Kotlebove preferencie utešene rásť,“ vyhlásil vo videu na sociálnych sieťach predseda strany Smer Robert Fico. 

Robert Fico o Rómoch, Mazurekovi a Trubanovi.

Fico zároveň Mazurekovi drukuje. „Povedal to, čo si myslí celý národ. Ak popravíte niekoho za pravdu, urobíte z neho národného hrdinu,“ dodal Fico. 

„Ak má byť rozsudok Najvyššieho súdu meradlom toho, čo je pri výrokoch na adresu Rómov trestným činom, môžu rovno orgány činné v trestnom konaní vojsť do ktorejkoľvek krčmy na Slovensku a všetkých hostí, vrátane ležiacich psov, pozatvárať,“ uviedol expremiér. 

V októbri 2017 pritom Fico pri kauze nástenkového tendra uviedol, že: „nikdy nebudem komentovať rozhodnutia súdu. Je to veľmi citlivá vec." Dnes to už očividne neplatí. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite