Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Hajlovanie Ivana Kmotríka má dohru. Vytýčia hlavné pojednávanie

.redakcia .slovensko

Vo veci viceprezidenta a generálneho riaditeľa ŠK Slovan Bratislava Ivana Kmotríka mladšieho, ktorý je obvinený z extrémistického trestného činu, sa napokon predsa uskutoční hlavné pojednávanie.

Hajlovanie Ivana Kmotríka má dohru. Vytýčia hlavné pojednávanie SITA/Branislav Bibel Ivan Kmotrík ml. je synom podnikateľa Ivana Kmotríka st.

odpor voči trestnému rozkazu, ktorým samosudca Špecializovaného trestného súdu v Pezinku, pracovisko Banská Bystrica, odsúdil koncom augusta Ivana Kmotríka mladšieho, obvineného z prečinu prejavu sympatie k hnutiu smerujúcemu k potlačeniu základných práv a slobôd, na peňažný trest vo výške      5 000 eur, podal tak obhajca, ako aj prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry. Sudca teraz vytýči termín hlavného pojednávania. TASR o tom informovala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

„Trestný rozkaz ŠTS v Pezinku, pracovisko Banská Bystrica, bol našej advokátskej kancelárii doručený 26. augusta, keď sme sa s jeho obsahom oboznámili. Podľa našich informácií proti trestnému rozkazu podal ako prvý odpor prokurátor ÚŠP ešte predtým, ako bol našej advokátskej kancelárii doručený, v dôsledku čoho je súd v predmetnej veci povinný vytýčiť termín hlavného pojednávania, vykonať navrhované dôkazy a opätovne rozhodnúť vo veci samej,“ uviedol pre TASR advokát Juraj Kuráň z advokátskej kancelárie Kuráň & Marková.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite