Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vláda oficiálne odvolala štátnu tajomníčku Jankovskú, na poste končí okamžite

.redakcia .slovensko

Monika Jankovská (Smer-SD) už nebude pôsobiť ako štátna tajomníčka Ministerstva spravodlivosti. Vláda ju na svojom rokovaní v stredu odvolala z funkcie.

Vláda oficiálne odvolala štátnu tajomníčku Jankovskú, na poste končí okamžite SITA/Alexandra Čunderlíková

okrem toho ju vláda odvolala aj z funkcie podpredsedníčky Legislatívnej rady vlády SR. Na jej miesto vymenovala štátnu tajomníčku rezortu spravodlivosti Editu Pfundtner. 

Jankovská v utorok oznámila, že končí vo funkcii štátnej tajomníčky na ministerstve spravodlivosti pre tlak, ktorý sa dotýka jej rodiny. Avizovala, že chce ďalej pôsobiť ako sudkyňa. Národná kriminálna agentúra vykonala v auguste u Jankovskej zaisťovacie úkony, odovzdala mobilný telefón. Podľa medializovaných informácií totiž Jankovská údajne intenzívne komunikovala s Marianom Kočnerom. Jankovská akékoľvek kontakty s ním v utorok opätovne odmietla. Marian Kočner je obvinený z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka, pri ktorej zavraždili aj jeho snúbenicu Martinu Kušnírovú. Obžalovaný je aj v prípade kauzy zmeniek TV Markíza.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite