Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Jankovská odstupuje. Chceli ste verejnú popravu, máte ju mať, uviedla

.ivana Šalgová .slovensko

Štátna tajomníčka Ministerstva spravodlivosti SR Monika Jankovská oznámila, že končí vo svojej funkcii. Reaguje tak na kauzu ohľadom jej údajnej komunikácie s Marianom Kočnerom obvineným v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka.

Jankovská odstupuje. Chceli ste verejnú popravu, máte ju mať, uviedla Jakub Julény/SITA

obvineného podnikateľa Mariana Kočnera vraj nepozná a odstúpiť sa rozhodla sama. Dôvodom má byť mediálny tlak na ňu a jej rodinu. 

„Chceli ste verejnú popravu prostredníctvom mediálneho lynču, tak ju tu máte,“ vyhlásila Monika Jankovská s tým, že sa vzdáva funkcie štátnej tajomníčky. 

Počas tlačovej konferencie opätovne poprela, že by si písala alebo sa stretávala s Marianom Kočnerom. „Nepoznám ho, nekomunikovala som s ním ani priamo, ani osobne ani prostredníctvom iných osôb, ani inak,“ uviedla Jankovská. 

Mobilný telefón jej vraj NAKA nezobrala, no sama a dobrovoľne ho vydala so všetkými prístupovými kódmi. Vraj nemá čo tajiť. 

Na otázku či a kedy si naposledy vymenila mobilný telefón však Jankovská neodpovedala.  

„Neviem o tom, že si Marian Kočner vymenil tisíc správ s osobou, ktorú mal v telefóne uloženú ako Monika Jankovská. O tomto ja vôbec neviem,“ povedala Monika Jankovská.

Komunikácia medzi ňou a Kočnerom bola podľa Jankovskej získaná z telefónu Mariana Kočnera, ktorý bol tri mesiace v rukách bývalého SISkára Petra Tótha. S telefónom mohol podľa nej ktokoľvek manipulovať.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite