Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Platy učiteľov podľa Pellegriniho prestávajú byť témou

.redakcia .slovensko

Premiér Peter Pellegrini dnes otváral školský rok na základnej škole v Moste pri Bratislave. Platy učiteľov sa podľa neho zvyšujú každý rok a do budúcna prestanú byť témou slovenského školstva.

Platy učiteľov podľa Pellegriniho prestávajú byť témou Branislav Bibel/SITA

podľa Pellegriniho je však potrebné sa viac sústrediť aj na kvalitu prípravy nových pedagógov, aby do škôl prichádzali dobre pripravení učitelia, schopní zvládnuť nároky novej doby.

„Postupne smerujeme k želanému cieľu, aby sa plat pedagóga približoval k priemernému platu vysokoškolsky vzdelaného človeka. Ešte to niekoľko rokov potrvá, ale trajektória je správna,“ vyhlásil premiér. 

Pripomenul, že vláda minulý rok podpísala kolektívnu dohodu, ktorá garantuje na dva roky zvyšovanie platov učiteľov každý rok o desať percent. „Od 1. septembra sa zvýšili platy nastupujúcim pedagógom, pretože potrebujeme motivovať mladých ľudí, aby išli vykonávať pedagogické povolanie. Od januára 2020 sa opäť zvýšia platy pedagogických pracovníkov o desať percent,“ spresnil Pellegrini.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite