Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

József Nagy sa nepridá k Mostu-Híd. Nespojenie s SMK považuje za chybu

.redakcia .slovensko

Bývalý minister životného prostredia József Nagy nebude v budúcoročných parlamentných voľbách kandidovať za Most-Híd. Zamietnutie koalície medzi Mostom-Híd a SMK totiž považuje za ďalšiu osudnú chybu.

József Nagy sa nepridá k Mostu-Híd. Nespojenie s SMK považuje za chybu Ján Slovák/SITA Nedohoda medzi SMK a Mostom-Híd otvorila podľa Nagya priestor pre vznik integračného maďarského hnutia.

nedohoda medzi SMK a Mostom-Híd otvorila podľa Nagya priestor na vznik integračného maďarského hnutia. Spomína sa vznik hnutia Spolupatričnosť. Nagyovi je sympatické, lebo nikoho nevylučuje zo spolupráce.

Bývalý europoslanec a niekdajší minister životného prostredia za Most-Híd kritizuje nedohodu maďarských strán preto, že je tu riziko ich celkového neúspechu. Menšinám tak hrozí, že prídu o svoje zastúpenie v parlamente. 

„Stratené kreslá Maďarov môžu bolestne chýbať budúcej vládnej koalícii, na ktorú čakajú dôležité úlohy,“ uviedol Nagy. Maďarská menšina podľa neho očakáva zlepšenie právneho štátu, právnej istoty, boj proti korupcii a klientelizmu.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite