Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

PS/SPOLU volá po zásadnej reforme prokuratúry, polície či prideľovania eurofondov

.nicol Tomečková .slovensko

Koalícia PS/SPOLU predstavila časť volebného programu. Chcú meniť fungovanie prokuratúry, súdov a polície s dôrazom na odpolitizovanie celého systému.

PS/SPOLU volá po zásadnej reforme prokuratúry, polície či prideľovania eurofondov Branislav Bibel/SITA

na stredajšej tlačovej konferencii Michal Truban (PS) so svojím koaličným kolegom Miroslavom Beblavým (Spolu) predstavili niektoré body volebného programu. „Musíme nielen kritizovať, ale aj pracovať na sebe a získať si dôveru ľudí,“ povedal Beblavý. 

Podľa PS/Spolu je potrebné nielen očistiť prokuratúru a súdnictvo, ale aj ochrániť Slovensko pred tým, aby sa momentálna situácia opakovala. 

Medzi opatrenia zaradili zmenu modelu prokuratúry, pretože v tom súčasnom podľa Beblavého „stačí ovládnuť pár ľudí na paralyzovanie celej prokuratúry“.

Okrem toho tvrdia, že chcú sfunkčniť a sprísniť existujúce pravidlá pre zákaz krížového vlastníctva a takisto obmedziť dominantné postavenie vlastníkov v médiách a v zdravotníctve. 

„Ak to Jankovská myslí vážne s očistou svojho mena, mala by odísť.“

Protimonopolný úrad a Úrad pre verejné obstarávanie by mali podľa opozičných politikov dostať silnejšie kompetencie a viac nezávislosti. Rovnaká vec platí pre prezidenta Policajného zboru SR, pričom by ho nemali voliť poslanci NR SR. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite