Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prečo politici klamú a za obedy zadarmo treba platiť? Študenti spovedali vládu

.redakcia .slovensko

V Národnej rade bola simulovaná Hodina otázok. Študenti sa pýtali predstaviteľov vlády na vyšetrovanie vraždy Jána Kuciaka, klamárov v politike aj obedy zadarmo.

Prečo politici klamú a za obedy zadarmo treba platiť? Študenti spovedali vládu Branislav Bibel/ SITA Predseda vlády SR Peter Pellegrini počas workshopu Hodina otázok študentov

premiéra Petra Pellegriniho a ostatných členov vlády dnes zamestnali otázky mladých študentov, ktoré zazneli na simulovanej Hodine otázok v pléne Národnej rady SR. 

Hodinu otázok, na ktorej v poslaneckých laviciach sedeli študenti Detskej univerzity Komenského (DUK), viedol podpredseda parlamentu za Most-Híd Béla Bugár. 

Mladých „politikov" zaujímalo napríklad to, prečo sa musí za obedy zadarmo platiť. „Rezort práce určil, že 1,20 eura bude štát prispievať na školské obedy, aby rodičia za ne nemuseli platiť sami," povedala ministerka školstva Martina Lubyová.

prečo klamú?

Deti sa pýtali, prečo si politici myslia, že môžu klamať. Podľa premiéra máme politikov, ktorí radi klamú a radi si vymýšľajú. Nesmie však platiť, že môžu klamať.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite