Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Na Matovičov protest prišiel Galko aj Kiska. Črtá sa mier v opozícii?

.ivana Šalgová .slovensko

Pred ministerstvom spravodlivosti sa koná demonštrácia, na ktorej hnutie Obyčajní ľudia žiada odvolanie Moniky Jankovskej. Z demokratickej opozície prišiel aj bývalý prezident Andrej Kiska či poslanec SaS Ľubomír Galko.

Na Matovičov protest prišiel Galko aj Kiska. Črtá sa mier v opozícii? Branislav Bibel/SITA

pred budovou Ministerstva spravodlivosti, kde sídli aj Najvyšší súd, prebieha od rána demonštrácia za odvolanie Moniky Jankovskej. Ako sa vyjadril Igor Matovič, presný plán nemajú, ale priestor chcú dať každému, kto má čo povedať.

„Takéto momenty šoku a hnusu som zažíval ako prezident mnohokrát. Musíme vrátiť dôveru ľudí v štát. Nie je možné, aby tí, ktorí nás majú chrániť, boli kúpení,“ povedal Andrej Kiska. Pridal aj jasnú a odvážnu výzvu Petrovi Pellegrinimu: „Ak pán premiér nie je bábkou v rukách Fica, tak bude Jankovská odvolaná.“

Za ľudí

Okrem Kisku prišiel na protest aj Ľubomír Galko z SaS. „Človek, ktorý si počas dvoch rokov vymenil s Marianom Kočnerom 1 000 správ, nemôže ani minútu sedieť na tejto pozícii,“ povedal Galko na margo Jankovskej. 

Na proteste sa zúčastnil aj z osobných dôvodov, pretože chcel vyjadriť podporu Igorovi Matovičovi. 

mier v opozícii?

Skromný protest pripomína časy, keď sa začínali pochody pred Bonaparte a Igor Matovič opäť ukazuje, že na ulici a s megafónom v ruke sa cíti ako ryba vo vode. 

Účasť Andreja Kisku či Ľubomíra Galka tiež ukazuje, že v opozícii sa hýbu ľady. Namiesto útokov a vzájomnej nervozity sa situácia pomaly hýbe smerom k spolupráci. Nepatrným symbolom zmierenia je podanie si rúk Andreja Kisku a Igora Matoviča.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite