Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Prezidentka Čaputová vyzvala Jankovskú na odchod (celý prejav)

.redakcia .slovensko

Prezidentka Zuzana Čaputová podala vyhlásenie k aktuálnej politickej situácii.

Prezidentka Čaputová vyzvala Jankovskú na odchod (celý prejav) Alexandra Čunderlíková/SITA

uvedomujem si, že informácie, ktoré posledné dva týždne prinášajú médiá, sú veľmi znepokojivé. Nepočúvajú sa ľahko nikomu z nás, lebo sa dotýkajú toho najkrehkejšieho, čo v našej spoločnosti máme, a to dôvery v štát a inštitúcie, ktoré nás majú chrániť a zaručovať spravodlivosť.

Obraz doby, ktorú sme žili, a ktorú stále žijeme, nás v posledných dňoch čoraz viac šokuje... Hovorí o tom, že spravodlivosť na Slovensku bola tovarom a že istí ľudia si ju dokázali pre seba kúpiť. Že niektorí ľudia z inštitúcií, ktoré nás majú chrániť (z polície, prokuratúry, súdov), chránili ich. Časť ľudí s nimi kolaborovala, slúžila zločinu, a časť ľudí tento stav tolerovala. Obe sú neprípustné.

V čase, keď si mocní dohadovali mobilom svoje kšefty, v tom istom čase ste na svoju spravodlivosť čakali vy, bežní ľudia. Máte právo dostať kvalitnú službu, aj v podobe zabezpečenia spravodlivosti.

Namiesto toho sa tu niekto cynicky pokúsil vytvoriť štát v štáte a ovládnuť ho pre seba a svojich ľudí. Toto si nikto z vás nezaslúži. Nikto z vás. Toto sa musí skončiť a nikdy sa to nesmie zopakovať.  

Slovensko teraz v mnohom stojí na križovatke, na ktorej sa rozhodne o tom, ako sa na našu generáciu raz budú pozerať naše deti, a najmä, v akej krajine budú žiť. Či dokážeme tentoraz trestné činy vyšetriť a vinníkov postaviť pred spravodlivý súd. Pre Slovensko potrebujeme jedinú odpoveď – tentoraz to musíme dokázať.

Verím práci vyšetrovateľov a prokurátorov, ktorá je na dobrej ceste, a chcem sa im za ich prácu poďakovať – máte môj rešpekt a podporu. Nesmieme však poľaviť ani my. Teraz je obzvlášť potrebné, aby nás všetkých spájal jeden cieľ a nerozdeľovali nás konflikty.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite