Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slovenskom sa prehnali silné búrky, blesk údajne zasiahol i Dankov stožiar

.redakcia .slovensko

Uplynulú noc zasiahli západné Slovensko silné búrky s mimoriadnou bleskovou aktivitou. Dnešné popoludnie má priniesť na naše územie ďalšie búrky.

Slovenskom sa prehnali silné búrky, blesk údajne zasiahol i Dankov stožiar Marián Peiger/SITA Blesky počas búrky nad Bratislavou. Ilustračný záber.

najvýdatnejšie zrážky zaznamenal Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) za uplynulých 24 hodín v južnej polovici západného Slovenska, kde spadlo okolo 15 až 50 milimetrov zrážok, ojedinele viac. Zároveň informoval, že výstrahy pred búrkami pokračujú aj v nedeľu, a to takmer pre celé Slovensko.

„Vo vlhkom a teplom vzduchu sa počas minulej noci, zo soboty 24. 8. na nedeľu, nad západným Slovenskom a priľahlou oblasťou vytvorila línia búrok, ktorá tu v juhovýchodnom až južnom prúdení regenerovala počas viacerých hodín,“ vysvetľuje SHMÚ. Do nedeľného rána podľa jeho slov padlo v tejto oblasti Slovenska desať až 50 milimetrov zrážok, stredné a východné Slovensko bolo takmer bez dažďa.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite