Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Fico: Je na Pellegrinim, či ostane v Smere. Momentálne ostávam, povedal premiér

.filip Minich .slovensko

Predseda Smeru Robert Fico tvrdí, že s Petrom Pellegrinim normálne komunikujú a ak bude chcieť, môže kandidovať za stranu Smer. Reagoval tak na informácie, podľa ktorých je premiér takmer rozhodnutý opustiť stranu. Peter Pellegrini po rokovaní vlády povedal, že ostáva v Smere aj na poste premiéra.

Fico: Je na Pellegrinim, či ostane v Smere. Momentálne ostávam, povedal premiér Diana Černáková/SITA

kandidátkou sa zatiaľ nezaoberáme, tvrdí Robert Fico. Reaguje tak na uniknuté informácie z prostredia Smeru, podľa ktorých si Peter Pellegrini pod hrozbou odchodu zo strany stanovuje podmienky, kto môže a nemôže byť na kandidátke. 

„My sa dnes v Smere žiadnou kandidátkou nezaoberáme. Nominačnú právomoc má predseda strany,“ uviedol Fico. O kandidátke následne rozhoduje kolektívne predsedníctvo. 

Peter Pellegrini minulý týždeň verejne vyhlásil, že si neželá, aby za Smer kandidoval bývalý policajný prezident Tibor Gašpar. Dostal sa tým do otvoreného sporu s Robertom Ficom, ktorý necháva Gašparovi pootvorené dvere.  

Podľa portálu aktuality.sk si však Pellegrini v zákulisí kladie aj ďalšie podmienky, aby ostal v strane. Údajne nechce na kandidátke Roberta Kaliňáka, Luboša Blahu a dokonca ani samotného Fica. 

„Ako môže niekto predsedovi strany položiť podmienku, že nemá kandidovať? To ste kde na to prišli?“ reagoval na tieto správy Robert Fico. 

jednotka na kandidátke

Robert Fico tiež nepriamo povedal, že je pripravený ponúknuť premiérovi prvé miesto na kandidátke. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite