Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Fico odkázal Kalavskej, aby zvážila svoju politickú budúcnosť

.redakcia .slovensko

Predseda Smeru Robert Fico trvá na tom, že Smer nepodporí reformu nemocníc v podobe obyčajného zákona. Ministerke zdravotníctva Andrei Kalavskej, ktorú jeho strana nominovala, odkázal, že má držať dohodu a ak jej návrh neprejde, mala by uvažovať o svojej politickej budúcnosti.

Fico odkázal Kalavskej, aby zvážila svoju politickú budúcnosť Martin Medňanský/SITA

bývalý premiér jej odkázal: „Ak predloží tento zákon v podobe obyčajného zákona, my ho v žiadnom prípade nepodporíme. Ak predloží zákon a niečo jej neprejde, bude musieť pouvažovať o svojej politickej budúcnosti.“

Kalavská v televízii TA3 jasne nepovedala, či by odstúpila z funkcie. „Počkáme si, čo bude a podľa toho sa budem rozhodovať,“ povedala.

Legislatívna rada vlády v utorok odobrila návrh reformy nemocníc, tzv. stratifikácie. Kalavská predložila materiál na rokovanie formou novelizácie súčasnej legislatívy a nie ústavného zákona, ako to od nej žiada Fico.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite