Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Plne dôverujem vyšetrovaciemu tímu, vyhlásila Čaputová

.redakcia .slovensko

Dozorujúci prokurátori v prípade vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej spomenuli aj trestnú činnosť predstaviteľov štátnych orgánov či lustrovanie prokurátorov. Na ich zistenia reagujú politici aj prezidentka Zuzana Čaputová.

Plne dôverujem vyšetrovaciemu tímu, vyhlásila Čaputová Alexandra Čunderlíková/SITA

prídite vypovedať skôr, než to bude vo váš neprospech. Takto verejne vyzvali ľudí, ktorí mali páchať trestnú činnosť s obvineným Marianom Kočnerom, prokurátori. Má ísť o predstaviteľov štátnych orgánov. 

„Prokurátori potvrdili, že existujú vážne poznatky o trestných činoch predstaviteľov štátnych orgánov. Považujem tieto informácie za mimoriadne závažné,“ vyhlásila na margo zistení prezidentka Čaputová. 

Dodala, že zdieľa presvedčenie prokurátorov, že v záujme vyšetrenia celého prípadu je potrebné, aby ľudia, ktorých sa dôvodné podozrenia týkajú, prišli dobrovoľne v tejto veci vypovedať. 

„Je to potrebné, aby si občania mohli uchovať dôveru v právo a spravodlivosť. Budem aj naďalej pozorne sledovať vývoj situácie a vo vhodnom čase zaujmem zásadné stanovisko,“ uviedla Čaputová 

reaguje aj opozícia

Predseda OĽaNO Igor Matovič sa vyjadril, že je zvlášť znepokojujúce, že Bödör mal väzby na políciu aj po tom, ako jeho švagor a nádejný kandidát Smeru v parlamentných voľbách Tibor Gašpar odišiel z funkcie policajného prezidenta.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite