Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vyšetrovanie vraždy Jána Kuciaka chcú ukončiť do konca novembra. Kočner lustroval aj prokurátorov

.filip Minich .ivana Šalgová .slovensko

Úrad špeciálnej prokuratúry zverejnil informácie o vyšetrovaní série vrážd, na ktorých sa mala podieľať skupina okolo Aleny Zsuzsovej. Pri vyšetrovaní tiež získali vážne poznatky o trestnej činnosti predstaviteľov štátnych inštitúcií.

Vyšetrovanie vraždy Jána Kuciaka chcú ukončiť do konca novembra. Kočner lustroval aj prokurátorov Jakub Julény/SITA

ukončenie vyšetrovania vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej očakáva Úrad špeciálnej prokuratúry do konca novembra. 

Prokurátori zhromažďujú dôkazy o zapojení Mariana Kočnera. Z informácií, ktoré majú, vyplýva, že na príprave a objednávke vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej sa nejakým spôsobom podieľal. Detaily zatiaľ zverejňovať nechcú. Kočner je obvinený od marca tohto roku. 

Vražedná zbraň sa zatiaľ nenašla. „Bola upravovaná, máme jej pôvodnú časť, hlaveň, ale zbraň sa nepodarilo nájsť,“ uviedli dozorujúci prokurátori. 

Prokuratúra dospela do štádia, že reálne očakáva ukončenie vyšetrovania do 27. novembra 2019. V priebehu septembra budú všetky zainteresované strany oboznámené s výsledkami vyšetrovania, aby mohla byť podaná obžaloba na Špecializovaný trestný súd. 

nové obvinenia

14.teho augusta 2019 zároveň padlo obvinenie za plánovanie obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy prokurátora Maroša Žilinku, Daniela Lipšica a Petra Šufliarskeho.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite