Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Súd navrhol presunúť kauzu Volodymyra Y. na Ukrajinu

.redakcia .slovensko

Dlhoročná súdna kauza piatich vrážd, z ktorých je obžalovaný šéf ukrajinsko-slovenského gangu Volodymyr Y. a jeho spoločníci, by sa mala presunúť na Ukrajinu. Ministrovi spravodlivosti Gáborovi Gálovi (Most-Híd) to navrhuje bratislavský Krajský súd.

hovorca Krajského súdu Pavol Adamčiak ozrejmil, že traja obžalovaní sú, rovnako ako štyria poškodení, ukrajinskej štátnej príslušnosti, na Ukrajine majú i trvalý pobyt. 

Pripomenul tiež ekonomické dôvody, ako aj to, že voči Volodymyrovi Y. sa tam vedie aj iné trestné stíhanie pre závažnú trestnú činnosť. Súd preto 23. júla navrhol ministrovi, aby sa trestná vec odovzdala príslušnému justičnému orgánu na Ukrajine. Vlani v novembri to najmä z ekonomických dôvodov navrhol predsedovi súdu prokurátor Krajskej prokuratúry v Bratislave.

Podľa Adamčiaka súd požiadal aj policajného pridelenca ministerstva vnútra o informáciu vo veci aktuálneho trestného stíhania či konania proti obžalovanému Volodymyrovi Y.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite