Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Fico ma explicitne požiadal, aby som Gašpara neodvolával, tvrdí Tomáš Drucker

.sita .slovensko

Bývalý minister zdravotníctva a vnútra Tomáš Drucker odišiel z politického života na jar minulého roka, keď podľa vlastných slov nedokázal odvolať policajného prezidenta Tibora Gašpara.

Fico ma explicitne požiadal, aby som Gašpara neodvolával, tvrdí Tomáš Drucker SITA/Marko Erd

robert Fico ma explicitne požiadal, aby som neodvolával policajného prezidenta Tibora Gašpara. V rozhovore pre agentúru SITA to povedal bývalý minister zdravotníctva a vnútra Tomáš Drucker, ktorý z politického života odišiel na jar minulého roka, keď podľa vlastných slov nedokázal odvolať vtedajšieho policajného prezidenta Tibora Gašpara.

„Nešiel som na ministerstvo vnútra s jediným cieľom odvolávať Gašpara. Prijal som túto pozíciu, hoci som sa na ňu nechystal, ani nijako necítil, aby som riešil veci systémovo. Bol som krízovým manažérom, ktorý prišiel realizovať zmeny na ministerstvo zdravotníctva. V dôsledku toho, že boli spory medzi vtedajším prezidentom Andrejom Kiskom a Smerom o to, kto by mal zastávať akú funkciu vo vláde, predovšetkým na pozícii ministra vnútra, našla sa zhoda na mojom mene. Povedal som už vtedy, že by som radšej zostal na zdravotníctve a dokončil svoju prácu, ale bolo podpísaných 83 poslancov, ktorí súhlasili, aby vznikla nová vláda premiéra Petra Pellegriniho. A takýto vznik vlády bol určite z ústavno-demokratického pohľadu stabilnejší ako neistota, ako by vyzerala prípadne iná vláda bez podpory v parlamente," objasnil bývalý minister vnútra.

vhodná náhrada

Zároveň zdôraznil, že v tom čase to nebolo v štádiu, aby Gašpara odvolával, ale aby ho vyzval na odchod.

„Treba tiež povedať, že Peter Pellegrini rovnako neodvolal Gašpara, ale dohodol sa s ním na odchode po mesiaci a pol, po tom, ako som odišiel ja.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite