Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

NAKA navrhla obžalobu Ivana Kmotríka. Hajloval po zápase

.redakcia .slovensko

Vyšetrovateľ NAKA navrhol prokurátorovi obžalovať Ivana K. z úmyselného prečinu prejavu sympatie k hnutiu smerujúcemu k potlačeniu základných práv a slobôd.

NAKA navrhla obžalobu Ivana Kmotríka. Hajloval po zápase Branislav Bibel/SITA

podľa polície použil v máji 2018 nemecký nacistický pozdrav po zápase medzi družstvami ŠK Slovan Bratislava a MFK Ružomberok. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti. 

Polícia uvádza, že prípravné konanie bolo ukončené 30. júla návrhom na podanie obžaloby. V prípade dokázania viny hrozí Ivanovi Kmotríkovi mladšiemu trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.

Uvedeného prečinu sa mal Kmotrík dopustiť počas finále slovenskej pohárovej súťaže medzi bratislavským Slovanom a MFK Ružomberok, ktoré sa odohralo 1. mája na Štadióne Antona Malatinského v Trnave. 

Ten bol údajne cez prestávku v kabíne rozhodcov, pri upokojovaní fanúšikov Slovana išiel za nimi na tribúnu, vošiel na hraciu plochu a následne s nimi podľa televíznych záznamov vulgárne skandoval. Okrem toho sa dopustil ďalšieho hrubého nešportového správania na ploche ihriska, kde ho televízne kamery zastihli so vztýčenou pravicou, ktorou gestikuloval smerom k tribúnam.

Disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu (SFZ) ho potrestala pokutou 10 000 eur a zákazom vstupu do šatní, technickej zóny vrátane priestorov hráčskej lavičky, priestorov extra sedenia a priestorov vyhradených pre delegované osoby do 31. decembra 2018.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite