Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Boj o moc v Smere. Pellegrini vs. Fico (nateraz) 3:2

.matúš Baňovič .slovensko

Zápas medzi premiérom Petrom Pellegrinim a predsedom Smeru Robertom Ficom graduje. Pellegrini od začiatku svojho mandátu nechce pôsobiť ako bábkový premiér. Niekedy sa mu darí vzdorovať (najmä vďaka popularite), inokedy menej. Spor však môže vyústiť až do jeho odchodu zo Smeru.

Boj o moc v Smere. Pellegrini vs. Fico (nateraz) 3:2 SITA/Diana Černáková Medzi Ficom a Pellegrinim sú dlhodobo vyhrotené konflikty.

1:0

Prvý raz, čo sa pokúsil Pellegrini presadiť svoju autoritu, bolo vlani pri výmene policajného prezidenta po masových protestoch. Tibor Gašpar nechcel ustúpiť, čo prinieslo aj demisiu Tomáša Druckera, ktorý sa stal najkratšie pôsobiacim ministrom. 

Pellegrini sa napokon ako novopečený premiér vzoprel špičkám Smeru a vraj vložil do stávky aj svoju novú funkciu. Napriek tomu, že to Robertovi Ficovi a Robertovi Kaliňákovi nebolo úplne po vôli, Gašpar napokon odišiel. 1:0 pre Pellegriniho. 

1:1

Ďalší spor prišiel, keď Peter Pellegrini, uvedomujúc si svoje postavenie, verejne pokarhal Luboša Blahu na výbore pre európske záležitosti. Blaha je známy vypisovaním statusov na sociálnej sieti, kde uráža takmer všetkých a všetko okrem Roberta Fica. 

Pellegrini mu vyčítal jeho status o predstaviteľoch Európskej únii, ktorých nazval lúzrami a EÚ označil za organizáciu, ktorá nenávidí náš región. 

Pellegrini zahriakol Blahu priamo počas rokovania výboru. SITA/Marek MrvišPellegrini zahriakol Blahu priamo počas rokovania výboru.

„Predseda výboru pre európske záležitosti sa nemá takto vyjadrovať na adresu Európskej únie. Mal by sa týchto vyjadrení zdržať...Aby sa predseda európskeho výboru takýmto spôsobom vyjadroval na adresu EÚ ako takej, to je niečo, s čím nemôžem ja ako predseda vlády súhlasiť, bez ohľadu, či je to člen našej strany,“ vyhlásil premiér.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite