Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pellegrini nechce Gašpara na kandidátke Smeru. Gašpar ho poslal do PS

.martina Bednárová .slovensko

Peter Pellegrini si nemyslí, že by mal bývalý policajný prezident Gašpar obohatiť predvolebnú kandidátku strany Smer-SD. Bývalý policajný prezident na premiéra po jeho dnešných vyjadreniach zaútočil a pripomenul, že odišiel z funkcie, aby ľudia ako Pellegrini mohli na svojich postoch zotrvať.

Pellegrini nechce Gašpara na kandidátke Smeru. Gašpar ho poslal do PS SITA/DIANA ČERNÁKOVÁ Tibor Gašpar uvažuje o vstupe do politiky. Najviac sa skloňuje strana Smer.

bývalý policajný prezident Tibor Gašpar by sa mal podľa premiéra "radšej venovať tomu, čo avizoval - aby sa sústredil na vyvrátenie všetkých tých podozrení, aby očistil svoje meno," odkázal mu cez kamery Peter Pellegrini. 

„Keď vyvráti všetky podozrenia mierené na jeho osobu, ak mu to kondícia umožní, môže uvažovať o vstupe do politiky,“ dodal premiér. 

Gašpar sa v niekoľkých statusoch na sociálnych sieťach vyjadril, že sa nebráni vstupu do politiky. Keďže na poste šéfa polície figuroval počas Ficovej vlády, začali sa vynárať otázky, či vstúpi práve do Smeru. 

Robert Fico v uplynulých dňoch túto priamu otázku nevyvrátil, ani nepotvrdil. Pellegriniho jednoznačné nie Gašparovi prišlo len deň po premiérovom stretnutí s predsedom Smeru Ficom. Medzi oboma politikmi je už niekoľko mesiacov cítiť pnutie, pričom ich politické stanoviská sa často líšia.

gašpar útočí na Pellegriniho

Bývalý policajný prezident reagoval na vyjadrenia premiéra Pellegriniho podráždenou správou na sociálnej sieti a otvorene na neho zaútočil.

"Nemyslím si, že tieto jeho „liberálne chvíľky“ oslovujú voličov Smeru-SD, a podľa jeho posledných krokov by mal skôr uvažovať o vstupe do Progresívneho Slovenska. Určite majú veľa spoločného, uviedol Gašpar.

Zároveň napísal, že vstup do politiky nevylučuje, no nie je vraj jeho prioritou. Odmieta, že vedie rokovania s akoukoľvek stranou. 

Dodal, že v čase, keď odstúpil z funkcie prezidenta polície, spravil tak aj pre to, aby sa situácia v politike upokojila a aby politici ako Pellegirini mohli zotrvať vo svojich funkciách. 

Na sociálnej sieti sa Gašpar čoraz častejšie vyjadruje k politickej situácii, útočí na opozíciu a médiá.

Tibor Gašpar po veľkom tlaku ulice a opozície odstúpil z funkcie postu šéfa polície, po vražde novinára Kuciaka a jeho snúbenice. Na jeho podnet mal policajt lustrovať novinárov, napríklad aj Kuciaka, a to len niekoľko mesiacov pred vraždou, z ktorej je momentálne obvinený kontroverzný podnikateľ Marian Kočner. 

Gašpar je v príbuzenskom vzťahu s Bödörovcami, ktorí mali podľa zistení viacerých médií vplyv na najvyššie miesta v polícii. 

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite