Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Registrované partnerstvá sú pre KDH problém. S PS/Spolu hľadajú riešenie

.matúš Baňovič .slovensko

Lídri opozičných strán pokračovali v predvolebných rokovaniach. Na prvom stretnutí sa zamerali na ochranu rodiny, ale aj na registrované partnerstvá. KDH prišlo s návrhom, ktorý sa ostatným zatiaľ nepáči.

Registrované partnerstvá sú pre KDH problém. S PS/Spolu hľadajú riešenie Alexandra Čunderlíková/SITA

líder KDH prišiel pred svojich spolupracovníkov s návrhom, že ak chcú predložiť návrh na zavedenie registrovaných partnerstiev, môžu tak urobiť napríklad až po komunálnych voľbách v roku 2022. KDH však nikdy za takýto zákon nezahlasuje.  „Neprekvapím nikoho. Nemôžeme zahlasovať za registrované partnerstvá, ani nezahlasujeme, ale chceme byť konštruktívni a racionálni,“ vysvetlil svoj postoj Hlina.

Okrem toho, ak takýto návrh predložia strany do parlamentu, Alojz Hlina si vypýta mesiac na rozmyslenie ako bude jeho strana ďalej v prípadnej koalícii pokračovať. Nevylúčil ani to, že Rada KDH odhlasuje aj predčasný koniec vo vláde. 

„Hľadáme to, čo nás spája. Výzva nie je hľadať to, čo nás rozdeľuje.“

Beblavý aj Truban s takýmto návrhom nesúhlasia, dodávajú však, že to bolo len jedno z prých rokovaní a naďalej sa budú snažiť nájsť taký kompromis, s ktorým budú spokojné všetky strany. 

Politici však okrem tohto návrhu našli zhodu v niektorých oblastiach rodinnej politiky. Ide napríklad o podporu tehotných žien či garantované miesta v škôlke. Zatiaľ neprezentovali konkrétne opatrenia, ako to chcú v prípade vládnutia urobiť. 

Predseda Spolu a programový líder koalície Miroslav Beblavý informoval, že on a predstaviteľka KDH Caroline Lišková vytvoria pracovnú skupinu, kde budú hľadať prieniky a opatrenia, na ktorých sa vedia zhodnúť. „Hľadáme to, čo nás spája. Výzva nie je hľadať to, čo nás rozdeľuje,“ povedal Hlina.

opäť drogy

Okrem toho sa Michal Truban na tlačovke nevyhol ani svojmu drogovému škandálu. Zopakoval, že ho klamstvo mrzí. Nevysvetlil však svoje príspevky na portáli „blackhole.sk“, kde pod pseudonymom písal o tom, že ešte „musí predať nejaké biele.“ 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite