Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Lehota na vypracovanie rozhodnutia v prípade Ivana Lexu bola predĺžená

.redakcia .slovensko

Predsedovi senátu Okresného súdu Bratislava III Karolovi Posluchovi, ktorý je zákonným sudcom v kauze zavlečenia Michala Kováča mladšieho do cudziny, kde figuruje obžalovaný exriaditeľ SIS Ivan Lexa, bola predĺžená lehota na vypracovanie rozhodnutia, ktorým prerušil koncom júna toto konanie.

Lehota na vypracovanie rozhodnutia v prípade Ivana Lexu bola predĺžená Gabriel Lipták/SITA

„Na základe žiadosti bola lehota na vypracovanie rozhodnutia predsedovi senátu v zmysle Trestného poriadku predĺžená o mesiac,“ uviedol v piatok pre TASR hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak. Termín na vypracovanie totiž uplynul v pondelok 5. augusta. 

Hovorca Adamčiak ešte v júni konkretizoval, že trojčlenný senát Okresného súdu Bratislava III na neverejnom zasadnutí o návrhu obhajoby na prerušenie trestného konania rozhodol tak, že trestné konanie preruší a predloží Súdnemu dvoru Európskej únie na rozhodnutie prejudiciálne otázky (otázky, ktoré môžu mať význam pre rozhodnutie súdu.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite