Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Harabin bude kandidovať za predsedu Najvyššieho súdu. Zároveň avizuje vstup do politiky

.ivana Šalgová .slovensko

Sudca Najvyššieho súdu a neúspešný prezidentský kandidát Štefan Harabin oznámil kandidatúru na post predsedu Najvyššieho súdu. V minulosti ním už bol dvakrát. Harabin zároveň plánuje vstup do parlamentnej politiky. O prípadnej spolupráci s Mečiarom zatiaľ mlčí.

Harabin bude kandidovať za predsedu Najvyššieho súdu. Zároveň avizuje vstup do politiky Petr David Josek/SITA

nového predsedu Najvyššieho súdu SR bude voliť Súdna rada 9. septembra. Aktuálnej predsedníčke Daniele Švecovej v októbri uplynie päťročné funkčné obdobie. 

„Je potrebné jednoducho zrušiť pro-politické a mafiánske opatrenia, preto motívom mojej kandidatúry je prebiehajúca mafianizácia Najvyššieho súdu SR,“ vyjadril sa Štefan Harabin na sociálnej sieti. 

Doteraz sa ako o možných kandidátkach na post predsedu Najvyššieho súdu hovorilo najmä o sudkyniach Ivette Macejkovej a Jane Bajánkovej. Ani jedna z nich však zatiaľ kandidátúru oficiálne nepotvrdila. 

Oficiálnym kandidátom sa môže stať len sudca Najvyššieho súdu a to len vtedy, keď ho Súdnej rade navrhne člen rady, sudcovská rada, stavovská organizácia sudcov, plénum sudcov NS, sudca NS alebo minister spravodlivosti. Štefan Harabin sa zatiaľ nevyjadril, kto ho na post predsedu súdu nominuje.  

Definitívny zoznam kandidátov musí byť doručený členom Súdnej rady najneskôr 19. augusta. Na zvolenie potrebujú získať kandidáti najmenej desať z osemnástich hlasov členov Súdnej rady. Podľa

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite