Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Učitelia chýbajú najmä v Bratislave. Vedia si nájsť lepšie platenú prácu

.redakcia .slovensko

Nedostatok učiteľov pociťujú predovšetkým školy v Bratislavskom kraji. Potvrdil odbor komunikácie a protokolu Ministerstva školstva. Pedagógovia majú najmä v hlavnom meste, predovšetkým tí so zameraním na cudzie jazyky a informatiku, viac možností nájsť si lepšie ohodnotenú prácu mimo školstva.

podľa ministerstva školstva každoročne vychádza z pedagogicky zameraných fakúlt množstvo absolventov učiteľských odborov, veľká časť z nich však ani neuvažuje nad prácou v školstve. 

„Personálne obsadenie školy je v kompetencii riaditeľa školy, ide nielen o pedagogických a odborných zamestnancov, ale aj nepedagogických zamestnancov, napríklad kuchárky, upratovačky a podobne,“ uviedol rezort školstva s tým, že preto si v tejto súvislosti nevedie evidenciu uchádzačov o zamestnanie. 

Ministerstvo školstva tvrdí, že na zvýšenie zamestnanosti absolventov v školách a školských zariadeniach vytvorilo v zákone o pedagogických a odborných zamestnancoch „systémové predpoklady na zatraktívnenie povolania učiteľ tým, že ustanovilo právo na ochranu pred prejavmi sociálno-patologického správania zo strany ostatných pedagogických a odborných zamestnancov“.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite